LITO: voor een energiemarkt in verandering.

Eén miljoen jaar geleden heeft de ontdekking van het vuur voor een ontwikkelingssprong van de mens gezorgd. LITO is er van overtuigd dat de afschaffing van het vuur de volgende grote energierevolutie zal veroorzaken. Beeld je de levenskwaliteit eens in: een wereld zonder schoorstenen of uitlaten. Altijd en overal schone lucht in overvloed!

Missie

In 2050 zullen alle Europese woongebouwen energieneutraal zijn. Alleen in België moeten er daarom vanaf vandaag elke dag 550 woningen energieneutraal gebouwd of verbouwd worden. LITO is ervan overtuigd dat er innovatieve concepten en producten ontwikkeld moeten worden om de snelheid van deze energietransitie drastisch te verhogen. Door het opschalen van deze oplossingen zullen deze tevens toegankelijker worden. Niet enkel in kostprijs, maar ook in installatievriendelijkheid. LITO heeft de ambitie op dit vlak als pionier op te treden.

Over ons

Lieven Smeyers en Tom Teunkens kenden elkaar al jaren als echte energiedenkers. Ze delen hun positieve ingesteldheid, een passie voor techniek en innovatie. Ze dragen kwaliteit, goede werkomstandigheden en respect hoog in het vaandel.

Voor LITOBOX zetten ze hun vriendschap graag op het spel: er is geen tijd meer te verliezen om CO2-vrije oplossingen te promoten!

Heeft u nog een eeuw de tijd?

Honderd jaar geleden werden de eerste auto’s op maat van de klant gemaakt: je kocht een motor en een onderstel en vervolgens bouwde een koetswerkbouwer er een cabine op. Een wielenmaker, glazenmaker en stoffeerder deden de rest. Deze auto’s waren soms prachtig, maar bijna niemand kon ze betalen, ze waren onbetrouwbaar, vervuilend en onveilig. Ze werden enkel bestuurd door avonturiers met gouden handen. Pas toen Henry Ford besliste de lopende band in te voeren verhoogde de betrouwbaarheid en de betaalbaarheid. Vandaag zijn auto’s toegankelijker en veiliger dan ooit. En binnenkort rijden ze vanzelf.

Dertig jaar geleden bestond een home computer uit een tiental toestellen die je zélf moest samenstellen: een monitor, een toetsenbord, een muis, luidsprekers en microfoon, de disc drives, de printer, de webcam, het faxapparaat, de scanner,… Al deze toestellen waren met elkaar verbonden met ontiegelijk veel verschillende kabels en stekkers. Ze waren bovendien luidruchtig, duur en traag. Er zat een hoop grondstoffen in en om de 18 maanden was de hele installatie hopeloos verouderd. Onderhoud was duur en na verloop van de tijd ging alles het stort op. Maar sinds Steve Jobs kan een kind de was doen....

Vandaag wordt de technische installatie in uw woning nog opgebouwd zoals de eerste auto’s honderd jaar geleden. Men gebruikt daarvoor een hele reeks aparte toestellen zoals voor je eerste computer dertig jaar geleden. Voor zuivere lucht, een aangename temperatuur en warm water in huis zonder CO2-uitstoot heb je een warmtepomp, zonneboiler, PV-panelen, batterijsysteem, internetnetwerk, regenwatersysteem en ventilatiesysteem nodig. Deze komen van tien verschillende leveranciers en worden geplaatst door meerdere aannemers. Resultaat: de communicatie loopt vaak mank en de toestellen zijn niet op elkaar afgestemd. Ze nemen veel plaats in, het comfortniveau is te laag en de energiekosten te hoog. Bovendien is het onderhoud duurder dan voorzien.

Uw Litobox® wordt steeds in de beste omstandigheden gebouwd volgens een gedetailleerd plan. Op minder dan 3m². Alle gebruikte technieken zijn zorgvuldig gekozen en communiceren correct met elkaar. Zowel u als gebruiker als de installateur kan van op afstand de werking van de installatie controleren en aanpassen indien nodig. Want het is 2020 vandaag. Niet 1920 of 1990.

Delen
Interesse?
Contact