Over ons

Lieven Smeyers en Tom Teunkens kenden elkaar al jaren als echte energiedenkers. Ze delen hun positieve ingesteldheid, een passie voor techniek en innovatie. Ze dragen kwaliteit, goede werkomstandigheden en respect hoog in het vaandel.

Voor LITO zetten ze hun vriendschap graag op het spel: er is geen tijd meer te verliezen om CO2-vrije oplossingen te promoten!

Visie

Eén miljoen jaar geleden heeft de ontdekking van het vuur voor een ontwikkelingssprong van de mens gezorgd. LITO is er van overtuigd dat de afschaffing van het vuur de volgende grote energierevolutie zal veroorzaken. Beeld je de levenskwaliteit eens in: een wereld zonder schoorstenen of uitlaten. Altijd en overal schone lucht in overvloed!

Missie

In 2050 zullen alle Europese woongebouwen energieneutraal zijn. Alleen in België moeten er daarom vanaf vandaag elke dag 550 woningen energieneutraal gebouwd of verbouwd worden. LITO is ervan overtuigd dat er innovatieve concepten en producten ontwikkeld moeten worden om de snelheid van deze energietransitie drastisch te verhogen. Door het opschalen van deze oplossingen zullen deze tevens toegankelijker worden. Niet enkel in kostprijs, maar ook in installatievriendelijkheid. LITO heeft de ambitie op dit vlak als pionier op te treden.

 • Lito Website Lieven

  Lieven Smeyers

  Nog een functie

 • Lito Website Tom Bw

  Tom Teunkens

  Een functie

 • 99Ee06Aa 0455 421A 86Ed 7F6Dc0D845D3 Crop

  Beau Debulpaep

  Designer

 • Lito Website David Bw

  David

  Nieuwe collega

 • Join our team now!

Ontdek het Litobox® concept

Een woning bouwen of verbouwen betekent honderden ingewikkelde keuzes maken. Vooral de keuze van de technische installaties is vaak vermoeiend en frustrerend!

Bij LITO gebruiken we onze jarenlange ervaring en passie voor energie om u volledig te ontzorgen. Ons team van energiedenkers heeft een uniek toestel ontwikkeld: de Litobox® maakt van uw woning een nulenergiewoning. Met een hoog rendement en de laagste energiekosten.

In een Litobox® zitten alle componenten om uw woning te verwarmen en te koelen en om sanitair warm water aan te maken. Er zit een ventilatiesysteem in, dat een perfecte luchtkwaliteit garandeert, een regenwaterfilterinstallatie, de binneninstallatie voor de zonnepanelen en een elektrisch bord met internetmodule. Optioneel kan er zelfs een batterijpakket voorzien worden!

LITO gelooft in de kracht van modulair bouwen. Door de Litobox® in de perfecte omstandigheden in een fabriek te bouwen en te testen versnelt het bouwproces. De Litobox® kan in enkele uren geplaatst, aangesloten en opgestart worden! Zo zijn er geen onaangename verrassingen op de werf, is de prijs vooraf gekend en ben je zeker van de beste EPB-score.

Van een startersstudio tot een luxueuze villa van 500 m²: er is een Litobox® voor elke woning!

Contact Configurez